5 tips og gode råd til en gulvafslibning og behandling

5 tips til hvordan en god gulvafslibning udføres 5 tips og gode råd til hvordan en afslibning af trægulve udføres. Gulvafslibning og efterbehandling der udføres på en håndværksmæssig korrekt måde. God gulvafslibning kan udføres på en let og enkel vis, enten ved at gøre brug af en professionel gulvsliber eller ved at udføre gulvarbejdet selv. At være en gør-det-selv gulvsliber er udfordrende, men normalt også den billigste løsning til at skabe et forbedret trægulv. Her i det følgende vil vi give dig 5 tips og gode råd til at forbedre dit trægulv ved hjælp af en gulvafslibning. Forudsætningen herfor er, at trægulvet kan tåle en gulvafslibning, og i den forbindelse udføres et gulvtjek eller gulvvurdering.

Vurdering af dit gamle trægulv med 5 tips

Det er nødvendigt af få en klarhed over gulvets beskaffenhed samt om gulvet i det hele taget kan afslibes. Vurderingen bør foretages af en gulvmand eller professionel fagmand som har viden og kendskab til renovering af gamle og slidte trægulve. Han vil blandt andet tjekke følgende:

 • Gulvoverfladen
 • Om gulvet er lagt korrekt
 • Undergulvet
 • Råd og Svamp
 • Borebille angreb
 • Knirkeri
 • Fastgørelse af gulvet

samt en række andre ting. Når dette er gjort og man er sikker på at træet kan afslibes, så der sker en forbedring, kan man går igang med at planlægge hvordan afslibnings processen kan foretages.

Og her der de 5 tips og gode råd:

 1. Vurder gulvet for at fastslå om det i det hele taget kan afslibes, og om det kan betale sig at få det afslebet
 2. Få et tilbud fra flere forskellige gulvfirmaer
 3. Vælg det gulvfirma, der har den bedste pris og som du synes bedste om
 4. Stil krav til gulvfirmaet og bed om at kunne godkende afslibningen inden den endelige efterbehandling påføres. Sikker dig endvidere at der udføres en såkaldt 'afleveringsforretning' ved afslutningen af gulvarbejdet.
 5. Sig det til venner og bekendte såfremt du er tilfreds med det udførte gulvarbejde.

Såfremt du ikke ønsker at entrere med et professionelt gulvfirma, er der en mulighed for at udføre gulvarbejdet selv. Det kræver dog en vis selvsikkerhed og kendskab inden det tilrådes at springe ud i et sådant vovestykke. Men muligheden er helt klar til stede.

No Comments Yet.

Leave a comment