5 gode tips til afslibning af trægulve og gulvbehandling med lak

afslibning af trægulve der virkelig gør en forskel. Afslibning og efterbehandling af træ og trægulve.Afslibning af trægulve? Gulvafslibning er måden hvorpå et trægulv, let og enkelt friskes op. Dette kan gøres ved at benytte en professionel gulvmand eller ved at selv at forestå arbejdet. I tilfælde hvor en almindelig afslibning ikke virker efter hensigten kan der benyttes en gulvafhøvling. Og netop en gulvafhøvling og gulvafslibning er de 2 metoder der benyttes mest når et gammelt trægulv skal have nyt liv. De 2 begreber forveksles ofte af vore kunder og benyttes tit i flæng selvom det er 2 vidt forskellige processer.

Hvad er afslibning af trægulve?

En gulvafslibning er den blide og nænsomme renoveringsmetode hvor der anvendes sandpapir til fjernelse af gulvoverfladen. Modsat afslibning af trægulve er gulvafhøvling en mulighed. Gulvafhøvlingen derimod er den grove og barske metode som nærmest skræller overflade træet af med skarpe klinger og knive. Men så er man også dækket godt ind ved at kunne regulere metoden og kunne tilpasse den til det enkelte trægulvs beskaffenhed.

Her er 5 gode råd til hvornår en afslibning af trægulve er nødvendigt:

  1. Når trægulvet er blevet mat og mælkehvidt som følge af slid
  2. Når der er ridser og hakker i gulvoverfladen
  3. Ved misfarvninger
  4. Når der er slidt igennem den nuværende overfladebehandling
  5. Såfremt du synes at gulvet trænger

Et andet godt råd er at benytte en gulvfagmand til at udføre gulvafslibningen. Så er du sikker på at gulvarbejdet bliver udført håndværksmæssigt korret og vil have en holdbarhed i mange år fremover. Endvidere vil du her kunne få en række tips og gode råd til de mange muligheder for at få trægulvets udseende tilpasset til netop dine ønsker og behov. Skal gulvet være mørkt eller lyst, eller måske have en højglanspoleret overflade, så er dette muligt. Men du har også mulighed for at vælge imellem en række andre løsninger med en naturlig og rustik overflade eller måske et trægulv i en postkasserød farver. Det er simpelthen kun fantasien der sætter grænser, og du kan få det lige nøjagtig som du vil have det.

No Comments Yet.

Leave a comment