Gulvvedligeholdelse er en nødvendighed for smukke trægulve

Gulvvedligeholdelse er alfa og omega såfremt man ønsker at bibeholde et smukt og slidstærkt trægulv i mange år fremover. Gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse er 3 elementer der går hånd i hånd og som hver især er med til at skabe den perfekte gulvoverflade. Vedligeholdelsen er forskellig fra gulvtype til gulvtype hvor hver gulvbelægning har sine egenskaber, og må derfor også plejes og vedligeholdes individuelt. Med andre ord er der ikke en generel overskrift for hvordan gulvbelægninger overordnet plejes og vedligeholdes.

Gulvpleje og gulvvedligeholdelse gør en stor forskel

Guvlvedligeholdelse er vigtig for at bibeholde et smukt og slidstærkt trægulv i mange r fremover. På billedet ses en gulvmand igang med at behandle et trægulvEthvert gulv har sine helt egne krav til behandling. Vælger man den rigtige løsning kan man ikke blot se forskellen nu og her, men også i en rum tid fremover. Og plejes gulvet på den rette måde er det også omkostningsbesparende i længden, både med hensyn til tidsforbruget ved gulvrengøring men også ved at gulvet bliver nedbrudt før et tilsvarende gulv som har været rengjort og vedligeholdt på den rette måde i gennem længere tid. Dette kan have stor betydning især for lejere af en bolig hvor gulvene skal leveres i en bestemt stand ved fraflytning. Her kan gulve hvor rengøring, pleje og vedligeholdeles været sat i system have en overflade, der gør at gulvet umiddelbart kan fraflyttes uden videre forsanstaltninger, her tænker jeg mest på linoleumsgulve og trægulve som er særligt udsatte gulvtyper for normalt slid og brug. Disse gulvtyper kan også let og enkelt friskes op modsat gulvbelægninger som:

 • Gulvvedligeholdelse af et gammelt trægulv. Her på billedet ses hvor smukt det kan være med en rette vedligeholdelseMarmor
 • Linoleum
 • Vinyl
 • Beton
 • Klinker

og forskellige former for naturstens gulve. Så ønsker du smukkere gulve med en længere levetid er det vigtig at have for øje at pleje sit gulv godt og grundigt.

Speciale i træ og trægulve

Vi har specialiseret os i renovering af træ og trægulve og har derfor en indgående viden og kendskab til netop denne gulvtype. Først og fremmest råder vi over særdeles dygtige gulvfolk som har arbejdet med trægulve det meste af deres liv. De har alle en trætekniske uddannelse og en gulvteknisk erfaring. Det betyder, at når du henvender dig til os og en del andre gulvfirmaer så er du sikker på at det der ligger under dine gulve får den allerbedste behandling, pleje og vedligeholdelse.

"God gulvpleje betyder trivsel og godt indeklima."

Et godt og sundt indeklima

Gulvvedligeholdelse af et trægulv. Her på billedet ses en gulvrengøring med et gulvplejemiddel eller vaskeplejemiddel specielt beregnet til trægulveVelværet og indeklimaet i en bolig eller en virksomhed er af allerstørste betydning for enhver person som opholder sig i rummet. Velvære, sundhed og trivsel kan let beskyttes og gøres bedre ved netop at rengøre, pleje og vedligeholde gulvfladen bedst muligt. Gulve er nemlig den flade i et rum eller en bolig som samler allermest smuds, snavs og ikke mindst støvpartikler. Dette kan man let og enkelt imødegå såfremt gulvet er vedligeholdt på den rette måde og får en jævnlig tørmopning, støvsugning og gulvvask. Som nævnt er vi specialiseret i alle former for gulvbehandling af trægulve, herunder planke-, parket- og lamelgulve. Disse kan vi give en overfladebehandling efter ønske hvor dit gulv kan komme til at fremstå med forskellig glans i overfladen. Vi tilbyder:

 • gulvvedligeholdelse med gulvrengøring med vaskeplejemiddel eller tilsvarende. Spørg eventuelt din gulvmand om gode rådBlank
 • Højglans
 • Halvblank
 • Halvmat
 • Mat
 • Silkemat
 • Helmat
 • Ultramat

Denne glans kan man få når trægulvet bliver lakeret. Et sådant gulv skal rengøres og plejes med et neutralt gulvvaskemiddel som er beregnet til hårde gulvoverflader.

Gulvvask og gulvvedligeholdelse

gulvvedligeholdelse og løbende gulvvask og gulvpleje. Se mere på hjemmesiden om de mange mulighederGulvvasken skal helst være med et PH neutralt universal rengøringsmiddel som ikke indeholder sulfo eller andre opløsningsmidler som er til skade for lakken. Personligt tilråder jeg at vaske et lakeret trægulv i en spand vand med et par dråber ganske almindelig opvaskemiddel uden sulfo. Gulvpleje tilbydes i abonnement eller efter behov, hvor det kan være en fordel med en abonnemetløsning såfremt der er tale om en storfamilie eller en virksomhed med oliebehandlet eller ubehandlede trægulve. Her vil man med fordel kunne benytte et sådant abonnement og være sikker på at gulvet det står knivskarpt uanset hvordan brugen er og det i øvrigt rengøres og plejes. Med andre ord vil en sådan løsning gøre at vi kommer flere gange om året og udføre en nulstilling af træoverfladen, enten ved en meget let afslibning eller ved at neutralisere gulvoverfladen så der kan påføres en ny gulvbehandling med olie. Og netop olie og oliebehandlede gulve kan med fordel plejes med et såkaldt 'gulvplejemiddel' er en meget tyndtflyden gulvolie som på fortræffelig vis går ind og mætter træet på de steder vor der er behov for ekstra pleje.

gulvvedligeholdelse. Her på billedet ses hvorfor en gulvvedligeholdelse er en god idé. Her får du et smukt og slidstærkt trægulv som afskyr alt

Pleje og rensning af gulvtæpper

Tæpper er den form for gulvbelægning og gulvoverflade som er den største samler af skidt og støvpartikler. Det kan være overordentlig svært at få bugt med et sådant tæppe uden hjælp fra et professionelt gulvfirma. Gulvtæpper påvirker indeklimaet i boligen eller virksomheden utroligt meget. Og i enkelt tilfælde kan et urent tæppe give hel kontorgangen eller familien allergiske reaktioner som med tiden kan blive kroniske. Her er det vigtig at være opmærksom på netop den type gulvbelægning hvilket naturligvis er en sidebemærkning til vores specialitet som er træ og trægulve.

gulvvedligeholdelse udføres så spild af rødvin blot vil perle af. Under alle omstændigheder må det tørres op idet der er meget garvesyre i netop rødvin

Smudsafvisende trægulve

Man kan med fordel reducere behovet for gulvrengøring ved at lave forskellige former for smudsafvisende foranstaltninger på trægulvet:

 • Måtter udenfor og indenfor indgangsdøre
 • Filtdupper under bordben og stoleben
 • Jævnlig rengøring, pleje og vedligeholdelse
 • Beskyttelsesplade (køreunderlag) under kontorstole

og diverse småforanstaltninger. Det er vigtig at rengøre trægulvet periodeisk, især såfremt man har et oliebehandlet gulv. Dette gælder uanset om det er det visuelle synsindtryk eller rengøringskvaliteten der er det primære.

No Comments Yet.

Leave a comment