Gulvrengøring giver rene og smukke trægulve

Gulvrengøring gør en stor forskel. Et gulv der er rent og pænt fortjener alle også gulvet selv. Ønsker du at din bolig skal fremstå indbydende og rene, så kan du passende starte med gulvene idet de har stor visuel betydning. Med det rette rengøringsmiddel tilpasses gulvrengøringen til gulvtypen og overfladens art for at opnå det reneste og mest optimale resultat.

Gulvrengøring betyder meget

gulvrengøring med en gulvmoppe på billedet er rigtig godt. Husk ikke at bruge alt for meget vand idet vand og træ er en dårlig kombinationVed at benytte den rette behandling vil dit gulv give et godt indtryk til besøgende. Det vil nærmest være attraktivt at gå på det når det står skinnende rent og velplejet. Et gulv der løbende vaskes og plejes vil gøre den daglige rengøring lettere med en større beskyttelse og gulvlevetid til følge. Forskelige gulvbelægninger har forskellig behov for rengøring og pleje hvilket jeg kort vil komme ind på her i det følgende. Rengøring af gulve er en disciplin for sig, hvor det enkelte rengøringsmiddel skal være tilpasset den enkelte gulvbelægning eller gulvtype. Det er vigitg at der benyttes de rette rengøringsmidler og udstyr, for at bevare en smuk og slidstærk gulvoverflade.

Typer gulvbelægninger

Ved valg af gulv må der tages hensyn til en række forskellige forhold for at få den optimale gulvløsning. Herunder struktur, overflade, miljø, lægningsmetode, udseende, økonomi, æstetid med mere. De mange forskellige gulvtyper har hver især sine egenskaber at tage hensyn til. Jeg kan blandt andet nævne følgende gulvtyper og gulvbelægninger:

 • gulvrengøring er en nødvendighed lige meget hvilken type trægulv du har og hvilken træsort. Alle trægulve har behov for en rengøring med jævne mellemrum. Som regel kan man nøjes med en støvsugning og rengøring efter behovParket
 • Brædder
 • Kork
 • Vinyl
 • Gummi
 • Linoleum
 • Tæpper
 • Marmor
 • Beton
 • Klinker

Belægningernes egenskaber og byggetekniske krav vil jeg ikke komme ind på i denne artikel, men det har naturligvis en betydning i samråd med arkitekt, byggerådgiver eller andet. Gulvrengøringen har naturligvis også en vis betydning, idet der er forskel på rengøringsfrekvensen, belastningsgraden og meget andet.

Mange gulvbelægninger gør gulvrengøringen til en leg

gulvrengøring må der til. Her på billedet ses en vogn til vask af trægulve med en moppe. Der er en spand til rent vand og beskidt dittoMangelfuld rengøring kan ødelægge et gulv fatalt, hvorimod korrekt gulvrengøring vil bevare gulvets smukke udseende og holdbarhed. Behovet for rengøring må vurderes fra starten og især i institutioner og erhverv med stor belastning. Som udgangspunkt må rengøringsfrekvensen og intensiteten vurderes udfra gulvets afledede rengøringsbehov. De fleste gulve i industri og instutioner kræver daglig vask med et vaskeplejemiddel. Dette kan foregå med en gulvvaskemaskine, tørmopning eller vaskl med gulvslud eller moppe. Opstår der problemer med gulvvasken kan mindre justeringer af rengøringsintensiteten og anvendelsen af rengøringsmiddel ofte gøre en stor forskel.

NOTE: I tvivlstilfælde er det en god idé at tage gulvproducenten og leverandøren af rengøringsmidler med på råd, de kan rådgive om rengøring med udgangspunkt i det valgte rengøringsprodukt samt gulvets belastning.

Metoder til gulvrengøring

Afhængig af smudsningsgraden og gulvets belastning må gulvrengøringen tilpasses. Her kan benyttes følgende metoder til gulvvask:

 • Let gulvrengøring - Her fjernes støv og andre løse smudspartikler
 • Mellemrengøring - Fjerner alt overfladisk og fastsiddende snavs og smuds
 • Grundrengøring - tilsigter af fjerne alt smuds og snavs samt eventuelt beskyttelseslag af gammel sæbe, polish og lignende
 • Polishbehandling - Her påføres polish som forsegler gulvet og giver en beskyttende overfladefilm

Støvsugning fjerner de små partikler

Støvsugning er en rigtig god måde at fjerne støv samt mindre, løse smudspartikler. Det er vigtig at støvsugeren indeholder et godt filter.

Mopning er både tørmopning og vådmopning

rengøring med et gulvvaskemiddel som er beregnet til den gulvtype som du har. Se mere her.Ved at benytte den rette type gulvmoppe, giver metoden en god og hygiejnisk rengøring. Både til ujævne og ru flader er metoden hensigtsmæssigt og kan med fordel benytttes alle steder. Mopper til gulvvask findes i forskellige modeller og deles normalt op i fladmoppe eller garnmoppe hvor der kan benyttes microfiber.

Rengøring af trægulve

Gulvvask af trægulve kan med fordel udføres med en moppe eller gulvskrubbe og gulvklud. Af andre muligheder benyttes en svaber eller svampesystem som vrides i en presseanordning så det beskidte vand løber ned i en spand. Metoden er enkel hvor rengøringsdamen undgår at få fingrene ned i det snavsede vand.

"Til trægulve er det vigtigt at benytte en hårdopvredet gulvklud eller moppe idet vand og træ er en dårlig kombination."

Forskellige rengøringsmidler

gulvrengøring af beskidte trægulve. Gulve der trænger til en opfriskning med en god gammel rengøringRengøringsmidlerne skal ligeledes tilpasses gulvenes brug og det generelle behov. Til træ må der aldrig benyttes alt for stærke rengøringsmidler. Gulvvaskemidler med en neutral ph-værdi på 7 er de mest skånsomme for træet og gulvene. Det bedste vaskeresultet opnås ved at benytte et såkaldt '2-spande system', med en en seperat behoder til snavset vaskevand og rent vaskevand. Gulvvask på større gulvflader og gulvområder kan udføres men gulvvaskemaskine. Rengøringsmaskiner som har en rentvandstank og en tank til det beskidte vand som suges op. En eller flere børster bearbejder rengøringsvandet på gulvfladen og opsuger i én arbejdsgang.

gulvrengøring i nærbillede. Her på billedet ses et trægulv som trænger til en gulvrengøringGulvafslibning videos

No Comments Yet.

Leave a comment