Gulvpleje skaber et smukt og langtidsholdbart trægulv

Gulvpleje er en nødvendighed når trægulve skal være slidstærke og fremstå smukke. Her på billedet ses et trægulv med slitage og masser af ridserGulvpleje er en anden betegnelse for  det at vedligeholde et gulv. En gulvvedligeholdelse kan foregå på en række forskellige måder afhængig af gulvtypen og den overflade der skal plejes. De mange forskellige gulvtyper kræver sin egen behandling for at kunne bibeholde det oprindelige og smukke udseende samt en fornuftig slidstyrke. Ved at pleje sit gulv efter foreskrifterne eller almindelig sund fornuft, har man et gulv som holder i rigtig mange år fremover.

Gulvtyper kræver forskellig gulvpleje

De er stor forskel på plejeintensisteten om man har et betongulv, trægulv eller gulvtæppe. Derfor er det vigtig at sætte sig ind i hvilke krav der gør sig gældende samt hvordan foreskrifterne er for pleje af netop dit gulv. Der findes mange forskellige gulvtyper og hver især kræver sin helt egen form for gulvpleje. Jeg kan nævne nogle enkelte stykker her som er meget benyttet:

  • gulvpleje der virkelig gør en forskel på om et gulv er smukt at se på og slidstærkt. Her på billedet ses et typisk trægulv uden den nødvendige pleje som gør trægulve slidstærkBeton
  • Marmor
  • Vinyl
  • Træ
  • Kork
  • Natursten
  • Tæpper
  • Klinker
  • Linoleum

og mange andre. Hver især er rigtig gode gulvbelægningstyper som kan forblive at være smukke med den rette gulvrengøring, gulvpleje samt gulvvedligeholdelse. Ofte er det lidt udflydende om det er gulvrengøring, gulvvedligeholdelse eller gulvpleje idet begreberne benyttes i flæng. Og det er helt forkert idet det 3 vidt forskellige processer med det samme formål, - at forskønne trægulvet og forlænge dets levetid.

"Med gulvpleje menes, at gulvet får en plejende behandling så det ikke så let forgår og at det bibeholder det smukke udseende."

Træ som gulvmateriale

Gulvpleje skal der til for at gøre et trægulv smukt samt holdbart i mange år fremover. På billedet ses en maskin polering med en rondelsliber.Som tidligere nævnt her på hjemmesiden er vi et specialiseret gulvfirma, med andre ord har vi specialiseret os i en enkelt gulvtype og det er træ og trægulve. Men ikke dermed sagt at vi ikke har et udstrakt kendskab til andre gulvbelægninger end træ, og vi kan også vejlede og rådgive om rengøring, pleje og vedligeholdelse af disse gulvtyper. I enkelte tilfælde er det også muligt, at vi kan henvise til håndværkere som har netop den fornødne ekspertise til at kunne pleje dit gulv på den rigtig måde.

Et naturens materiale

gulvpleje der virkelig gør en forskel på om et trægulv er smukt og slidstærkt. Misligeholdte trægulve får ikke en chance med gulvplejeTræ er, modsat mange andre gulvbelægninger, et levende materiale der bevæger sig afhængig af ydre forhold. Varme, fugt, slitage og lys er de 4 elementer som har stor indflydelse på trægulvene. Dette gælder uanset om vi snakker om plankegulve, parket, eller lamelgulve. Trægulve i en bolig har forskellige udfordringer alt afhængig af hvilket rum de ligger i . Det er meget forskelligt fra rum til rum hvordan gulvene benyttes og ofte er der mere slid på et trægulv i en entre, hvor man går med udesko, end det er i soveværelset inde bag ved sengen. Især hvilke type sko man benytter har meget stor indflydelse på gulvenes slitage. Dette kaldes gulvenes brug. Derfor er der sjældent behov for den samme mængde af gulvpleje på alle gulve i boligen, for at de kan fremstå smuk, slidstær og ensartet i mange år fremover.

Tips og gode råd til vedligeholdelse og gulvpleje af trægulve

Gulvpleje gør helt klart en stor forskel når et trægulv skal fremstå smukt og slidstærkt. På billedetSom et professionelt gulvfirma er det naturligvis i vores interesse at rådgive og vejlede dig som ejer af trægulve til at kunne udnytte dit gulv bedst muligt. Derfor har vi samlet nogle gode råd som kan hjælpe dig til at vedligeholde dit trægulv. Det kræver som sagt forskellige former for gulvpleje afhængig af gulvenes brug, men også hvilken type overfladebehandling som dit trægulv det har. Der er nemlig stor forskel på pleje af et olie- og ludbehandet gulv sammenlignet med et lakeret ditto. For at sige det kort kan et trægulv med lud- og oliebehandling, hurtig og let, repareres såfremt der kommer skader i gulvet. Små ridser og hakker kan udbedres ved at duppe træet med sæbevand eller ved at lægge en fugtig klud på natten over, og næste dags morgen er ridser og hakker forsvunden. Denne mulighed er ikke til stede ved et lakeret gulv idet gulvoverfladen er hermetisk dækket af med en slidstærk gulvlak.

NOTE: Ved et lakeret trægulv må gulvet derfor afslibes på ny så den gamle gulvlak fjernes for at kunne påføre en ny lak og lakering.

Det er gratis at få råd fra en professionel fagmand

gulvpleje af et lakeret trægulv. Her ses en polering med en rondelsliberFor at være sikker på at gulvarbejdet udføres korrekt og at dit gulv får den rigtige behandling kan du med fordel kontakte gulvfirma eller en gulvmand. En fagmand vil lynhurtigt kunne fortælle dig hvad du skal gøre og give dig gode råd om gulvrengøring, gulvpleje og gulvvedligeholdelse. Hos os og hos mange andre gulvfirmaer er enhver henvendelse gratis og helt uforpligtende, og denne service kan man naturligvis lige så godt gøre brug af. Uanset hvilken gulvtype og gulvbehandling dit nuværende gulv har, er der forskellige gode råd og anbefalinger med hensyn til gulvvask og løbende vedligeholdelse. Men som en tommelfingerregel er det altid en god idé at bruge de anvisninger som gulvproducenten eller gulvleverendøren har til det givne gulv. Som hovedregel kan det ikke tilrådes at benytte brun sæbe, sæbespåner, sulfoholdige produkter eller ajak som et universal gulvvaskemiddel, idet at gulvplejen skal tilpasses den enkelte gulvbehandling. Anbefalinger til pleje af trægulve:

Anbefalinger til lud, olie og lak

gulvpleje og gulvvedligeholdelse er vigtig. Her på billedet ses en polering af trægulv med en rondelsliberLud og ludbehandlede gulve skal vaskes efter behov med en tyktflydende gulvsæbe. Her kan der med fordel benyttes en såkaldt ludsæbe, der er et færdigblandet gulvvaskemiddel som er specielt udviklet til netop ludbehandlede gulve. Ludsæbe eller Sæbelud er andre benævnelser for dette middel som med fordel kan benyttes. Det er dog også populært at bruge ganske almindelig sæbespåner som røres op i lunkent vand. Her benyttes som hovedregel 3 dl. sæbespåner til 10 ltr. vand. Afhængig af træets beskaffenhed kan doseringen reguleres op eller ned og især i starten er det en god idé at benytte en fed sæbeblanding.

Gulvolie og oliering

Olie og oliebehandlede trægulve vaskes med en specialrengørings middel som er beregnet til netop vaks af olieret gulve. Det er forskelligt fra producent til producent hvad det kaldes, men nogle kalder det olievask, olierengøring med mere. Det kan anskaffes i farvehandlere, byggemarkeder samt købmænd og supermarkeder.

Gulvlak og lakering

Lak og lakerede trægulve har en heldækkende og slidstærk overflade. Denne kan vaskes med ethvert neutralt rengørings middel som ikke fedter. Gerne et universalt rengørings middel med en pH værdi på 7 eller der omkring. En spand vand og et par dråber almindelig opvaskemiddel er glimrende, idet det vasker gulvet og blanker op uden at lave striber.

Gulvafslibning videos

No Comments Yet.

Leave a comment