Gulvbehandling forskønner selv gamle og slidte trægulve

Gulvbehandling af trægulve er vores specialitet. Vi har overfladebehandlet mange trægulve gennem tiden til vore kunders fulde tilfredshed. Er dine gulve slidt og trænger til en ny opfriskning og behandling? Så læs mere her i det efterfølgende. Der er ikke noget værre end et grimt gulv i en bolig. Det første man får øje på når man kommer på besøg er gulvfladen. En af de største sammenhængende flader i boligen og noget af det første som springer én i øjenene. Er møbler dårlige og vægge misligeholdte har ikke den samme visualitet som trægulve. For her er det fladens størrelse og især beliggenhed der gør den særlig synlig og skaber opmærksomhed. Derfor er det altid en god idé at være på forkant med fornyelse og opfriskning af boligens trægulve.

Hvad er en gulvbehandling?

gulvbehandling findes med forskellige typer overflade, struktur og farve. Her på billedet ses et blå gulv, flot ikke?Først og fremmest benyttes en gulvbehandling som en overfladebehandling der beskytter grægulvet mod slid, smuds, snavs og almindelig rengøringsvand. Men det er også en kærkommen mulighed for at ændre på udseendet og overfladestrukturen på gulvet. Et trægulv der står nyafslebet kan påføres en gulvbehandling af hvilken som helst art. Med andre ord er der frit valg fra alle hylder og derfor er det vigtig at gøre op med sig selv hvilke drømme og ønsker man har til overfladen på et trægulv. Idag laver vi mange trægulve som får en hvid patina. Hvid lak, hvid olie og hvid lud er de 3 mest benyttede muligheder. Hvidpigmenterede trægulve er in og har en kolosal virkning på det rent visuelle i boligen.

Træsorter af vidt forskellige slags

Lyse og hvide trægulve er smukke og med den rette efterbehandling særdeles lette at rengøre og vedligeholde. De skandinaviske træsorter er i sig selv lyse og her tænker jeg især på:

  • gulvbehandling med olie, lak, lud, sæbe, voks eller bejdse. Eventuelt med hvidpigment og hvid olie, hvid lak eller hvid lud i København og AarhusFyr
  • Gran
  • Birk
  • Ask
  • Bøg
  • Eg

Disse træsorter vil ved en gulvafslibning fremstå lyse og smukke som en del af deres naturlige ved. Hvorimod vi ser eksotiske træsorter som er mørke og ofte ovre i det helt rødsorte. De danske træsorter er dermed særdeles velegnet til hvidpigmentering hvor der ofte benyttes ludbehandling til selve processen. Lud er en kemi der tilføres gulvet så man undgår at træet gulner som man ser mange steder hvor trægulve er helt gule og ofte ovre i det helt orange farveskala. Kontakt din gulvmand eller os for yderligere information, inspiration samt eventuelt prøver på hvidpigmentering, hvid lud, hvid lak eller hvid olie.

Gulvbehandling der gør en forskel

gulvbehandling og overfladebehandling af trægulve. ludbehandling, olieriing eller måske lakering. olie, lak og lud i København eller AarhusEllers findes der de traditionelle former for gulvbehandling hvor der ikke er nogen former for pigmentering og indfarvning. Her vil trægulvet bibeholde farven som nyafslebet og ellers naturligt bære præg af den gulvbehandling der påføres. Her tænker jeg især på lak og olie som hver især er særdeles slidstærk og velegnet til alle træsorter. Både lak og lud har sine fordele og ulemper holdt op imod hinanden hvilket jeg vil fortælle mere om senere.

Lak - Lakering

Gulvlak er idag udført med vand som opløsningsmiddel. Vandbaseret lak er en miljøvenlig laktype som er uskadelig for åndedrættet og helbredet. Det var ikke som de laktyper som blev benyttet for blot få år tilbage som indeholdt kræftfremkaldende opløsningsmidler og andre grimme ting. Så vi i gulvbranchen er særdeles glade for den store udvikling der er sket indenfor gulvlak og laktyper som ikke skader hverken vore kunder eller medarbejdere. Med lak forsegles gulvoverfladen og skaber dermed en slidstyrke som ingen andre gulvbehandling.

lak, gulvlak og lakering af trægulve. Med en gulvbehandling kan selv meget grimme og slidte trægulve opfriskes. Det kræver blot en gulvafslibning førstLak får en forholdsvis hård og plastikagtig overflade som kan ridses, og for at fjerne disse ridser er man desværre nødt at afslibe trægulvet og lakere det igen. Men idet lakken er sæedeles slidstærk skal der meget til for at ridse gulvet. I den forbindelse kan det være en god idé at have en god måtte ved indgangsdøren som kan tage det meste af det snavs og skidt som man tager med udefra. Her anbefaler vi en grov måtte først til at tage det størset snavs og en fin måtte til at tage de små sandkorn. For noget af det værste til at slide på et gulv er de helt fine sandkorn, og det reducerer man helt klart ved at placere en måtte ved indgangsdøren.

Et andet element som også slider på et trægulv er stole- og bordben især spisebordsstole, og her er løsningen af sætte filtdupper under stole og bordben som en løsning. Lak kan som nævnt fås som hvid lak eller som hvidpigmenteret lak hvilket mange godt kan lide. Især unge mennesker ønsker de lyse og hvide trægulve som virkelig kan friske op i en bolig.

gulvbehandling i alle regnbuens farver. Ja, det er ikke helt løgn,  - prøv bare at se på billedet.

Olie - Oliebehandling

Gulvolie er i alt sin enkelthed en olie der påføres det nyafslebne trægulv og som går ind og mætter træets porrer. Der benyttes en særlig olietype som hærder nede i træet efter selve påføringen. Hærdningsprocessen er langtrukken og tager som hovedregel 24 timer inden træet er hærdet endeligt op. Olie og gulvolie giver træet en lillesmule patina med en lidt honning farvet nuance. Den er særdeles velegnet til mørke og eksotiske træsorter hvor den fremhæver åretegninger og strukturer hvor den giver det mørke træ dybde og trækker de dybrøde toner frem i træets ved. På lyse træsorter fremhæver den også træets strukturer og åretegninger og man siger at træ og olie er en rigtig god kombination og er den behandling hvor træet komme bedst til sin rette.

Sæbe - Sæbebehandling

Gulvsæbe har været benyttet i umindelige tider. Den ældste kende form for behandling af trægulve er almindelig sæbevask. Her benyttes en tyktflydende gulvsæbe til at mætte træet og skabe en slidstærk overflade der er let at vedligeholde og rengøre. Mange som har fået ludbehandlet deres trægulve vælger at give det en sæbebehandling efterfølgende for at det kan fremstå så naturligt som overhovedet muligt.

Gulvbehandling opfrisker gulvet og giver det en lang holdbarhed. Gulvbehandlingen gør gulvet slidstærktDet er naturligt at spørg om 'Hvad man forstår ved en sæbebehandling'? Men det er meget let og ligetil for det er en anden betegnelse for en almindelig gulvvask med sæbe. Her kan med fordel benyttes en færdigblandet gulvsæbe som kan købes hos farvehandlere, byggemarkeder og i alle dagligvareforretninger. Men det bedste resultat, synes jeg, fås ved at benytte ganske almindelig sæbespåner. Det er den billigste løsning og kun hermed får trægulvet det eftertragtede gråhvidlige sandskurede look, som kun kendetegner et rigtig gammelt trægulv. Har du spørgsmål til emnet gulvbehandling eller ønsker du en snak om dine trægulve, er du velkommen til at kontakte os. Enhver henvendelse er gratis og helt uforpligtende, og vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.

Gulvafslibning videos

No Comments Yet.

Leave a comment