Trægulv – 5 tips til at få et smukt trægulv der holder

Trægulv. Er dit trægulv grimt? og har du måske opgivet helt at få det gjort pænt igen, så er der forskellige muligheder for en opfriskning. Trægulve er så viseligt indrettet, at de som en af de eneste former for gulvbelægning hurtigt og let kan få et ansigtsløft og blive smukke som nye.

Trægulv med mulighed for fornyelse

Det er straks værre med andre former for gulvbelægning hvor der ikke er mulighed for den samme form for fornyelse. Derfor er trægulve meget benyttet i danske boliger. Træ er et materiale som mange skatter og elsker at have som en fast del af inventaret. Når så man kan flytte naturen ind i stuen ved at have træ som gulvbelægning kan det jo næsten ikke være bedre. Alene duften af træ og følelsen af at gå et et varmt og behageligt underlag skal mærkes og kan knapt nok beskrives. Træ er nok også det af naturens materiale der er mest behageligt at berøre og lækkert at gå på.

Få et smukt trægulv med en fornyet overflade

trægulv der virkelig forskønner hjemmet. Afslibning og afhøvling af træ og trægulve med verdens bedste gulvbehandling med olie, lak. lud, sæbe eller voksHar man haft et trægulv i gennem mange år eller generationer, kan det være på tide at få det opfrisket eller fornyet i overfladen. Trægulve har det ligesom andre gulvbelægninger, at de skal friskes med jævne mellemrum for at holde sig pæne. Dette gøres let og enkelt når gulvmaterialet er træ.

Opfriskning af gamle trægulve

Hvad der skal til kommer lidt an på hvor slidstærkt trægulvet skal være samt hvordan gulvets brug er. Endvidere spiller det naturligvis en stor rolle hvilke drømme og ønsker som kunden har til gulvoverfladen på det nyrenoveret gulv. Skal det være lyst eller mørkt? Blankt eller rustikt? Ja, det kan være at du endnu ikke har taget en beslutning om det, og så kan en snak med en fagmand være en løsning.  Du kan enten forhøre dig hos den lokale gulvmand eller gulvfirma. Måske kontakte os for en snak og en vurdering af dit gulv. Hos os er enhver henvendelse gratis og helt uforpligtende.

trægulv der virkelig før en forskel i boligen. Smukke trægulve giver velvære og noget skønt at se på. Det siges at være boligens største kunstværk

Her er 5 tips til at forny overfladen på et trægulv:

  1. Der udføres en gulvafslibning så den gammel gulvoverflade fjernes. Når træt står nyafslebet er der forskellige muligheder for efterbehandling.
  2. Gulvet kan fremstå uslebet og blot vaskes med en gulvsæbe, herved får man det mest naturlige og rustikke udseende som er muligt.
  3. Gulvet kan indfarves enten med bejdse i mørkere farve eller med hvidpigment i en hvid farve
  4. Der kan påføres forskellige former for gulvbehandling. Her er mulighederne mange og der kan påføres: lud, olie, voks, lak, sæbe
  5. Gulvet kan males med en heldækkende farver. Her vil det pæneste være at udspartle revner imellem plankerne og derefter male dem. Ønskes en helt jævn overflade er en gulvafhøvling eller gulvafslibning være at foretrække.

Uanset hvad du vælger af løsning, kan disse tips være nyttige i bestæbelserne på at finde den rette gulvoverflade når gulvet er afslebet. Som sagt er det en god idé at kontakte os en eller en anden fagmand.

trægulv der er smukt. Her på billedet ses et trægulv på tætteste hold, virkelig smukt

Gør-det-selv gulvafslibning

Det er naturligvis også muligt at udføre gulvafslibningen selv. Gør-det-selv afslibning og efterbehandling kan benyttes såfremt man har evner i den retning. Det kan dog ofte bedre betale sig at lade en fagmand udføre gulvarbejdet, for så er man sikker på at det udføres håndværksmæssigt korrekt. Hjemmegjort gulvafslibning kan ofte være en langtrukken affære som man bruger sin fritid på. Men under alle omstændigheder skal der gøres noget, såfremt den gamle gulvbehandling er gennemslidt eller der er andre skader på gulvet.

gulvafslibning videos

No Comments Yet.

Leave a comment