Olie og oliebehandling af trægulve giver et unikt udseende

Olie og oliebehandling af trægulve er en rigtig god form for overfladebehandling der beskytter gulvet optimalt. Hvad er en oliebehandling? Træ og olie er en rigtig god kombination som komplimenterer hinanden rigtig godt. Det er sundt for træet at få olie idet porerne bliver mættet og skaber en slidstærk overflade.

Olie giver gulvet en smuk og levende overflade

olie og gulvolie er en rigtig god behandling som giver træet sin naturlige løs. Oliering af trægulve foretages i København til fornuftige priserGulvolie og oliebehanlding mætter træet med fedtstof og hærder op med en hård overflade. Modsat lak som forsegler overfladen går olien ind og tilfører træet i form af olien. Derved undgås en udtørring og gulvet vil bibeholde det smukke udseende som gulvolien giver. Gulvolie er et naturprodukt som er udvundet af vegetabilske planter, hvilket gør at kemien er tilegnet træets naturlige opbygning med kernevedet som basis. Ved at påføre træet olie opsvulmer træet en anelse hvorved det tilpasser sig omgivelserne. Det oplever vi ved trægulve hvor revner imellem gulvbrædder eller sømhuller vil blive minimeret ved påføring af gulvolie.

Olie og gulvolie fremhæver træets naturlige åretegninger og strukturer

olie og oliebehandling af træ. Træguvle der bliver olieret så de er beskttet og vil holde mange år ud i fremtidenDer findes forskellige gulvolier som hver især er egnet til bestemte gulvtyper og især forskellige træsorter. Det er et spørgsmål om oliens sammensætning, om hvor godt den går ind og mætter træets ved. Vi benytter gulvolie fra følgende producenter:

Junckers fabrikker producerer trægulve i danmark

Samt et par udenlandske producenter med hårdtræs olie som indeholder voks. Olie som er produceret i danmark borger for kvalitet og bliver solgt over hele verden som et absolut kvalitetsprodukt. Det gælder ikke kun for gulvolier men også for lak og ander gulvmaterialer at når de er produceret i danmark er det lig med kvalitet. Ønskes der en farve tilført træet er det muligt at få en farvet olie. Her kan der vælges imellem hvid olie som indeholder hvidpigment, eller en olie med mørke toner. Her findes der et bredt udvalg af forskellige farvenuancer. Ofte er farvet olie beregnet til at imitere en eksotisk træsort og er i farverne:

  • Olie og oliebehandling af træ og trægulve. Her på billedet ses før og efter gulvolie er blevet påføres. Oliering af trægulveMahogni
  • Teak
  • Palisander

Der findes dog også en række andre farver som er rene farver. Farverne:

  • Rød
  • Grøn
  • Blå
  • GråSort
  • Orange

olie og gulvolie på trægulv. Her ses på billedet at olie bliver påførter blot nogle af de pangfarver som er tilgængelige i Junckers farvekollektion 'Soul Collection'. Hvad siger du til et postkasserødt trægulv eller måske et gulv der er samme farve som græsplænen. Ja, hver sin smag, men uanset hvad er du sikker på at få et andet gulv en din nabo. Hvidpigmenteret olie derimod er en populær overfladebehandling som giver træet den eftertragtede hvide patina som mange godt kan lide. Især unge mennesker ønsker de hvide og lyse trægulve og her vil den hvide olie fremstå med den eftertragtede hvide patine med et rustikt udseende. Samtidigt er det vigtigt at holde sig for øje at man hermed får et trægulv der smudsafvisende samt let at rengøre og vedligeholde.

Hvid olie og hvidpigmenteret olie

Mange har den opfattelse at et hvidt gulv er upraktisk og det er naturligvis helt forståeligt, men ikke helt sandt. Et trægulv der er mættet med olie uanset farve, får en meget rengøringsvenlig overflade som afskyr alt.

"Du vil kunne spilde et glas rødvin på det og det vil blot perle af."

Det er dog en nødvendighed at tørre op når man spilder, og ellers er det meget brugervenligt. Behandlingen bruges sågar på køkkenbordplader af træ hvor der spildes fedtstof og andre ting. Det er en særdeles god løsning her, og derfor kan hvid olie med fordel benyttes på trægulve i køkkener.

Hvid olie og hvidpigmenteret olie er en mulighed

olie på trægulv. gulvolie, oliebehandling og oliering  af træ og trægulveOlie er smudsafvisende, hygiejnisk samt let at rengøre, hvorfor det er en særdeles god gulvløsning i et køkken. Det er også muligt at give træet hvid lud eller hvid lak, men med hvid olie opnåes den mest hvide overflade samtidig med at man kan se træets naturligt åretegninger og strukturer. Lys tiltrækker lys og derfor er lyse trægulve en rigtig god løsning når man gerne vil have volumen i boligens rum, idet en mørk bolig kan få helt nyt liv med hvide trægulve.

NOTE: Vælger man at have lyse vægge og lofter samt interiør og andet i lyse toner, så vil selv en mørk kælderlejlighed kunne få helt nyt liv.

Gulvafslibning i Odense

Og sjovt nok har jeg et helt dugfrisk eksempel på et gulv vi lavede i Odense, hvor vi afhøvlede et fernisbehandlet trægulv og gav det en ludbehandling. Det var store og sammenhængende rum på ca. 120 m2 som fik den helt store tur. Udenfor boligens vinduer var der store skyggefulde træer og derfor kom der meget lidt naturligt lysindfald, hvorved lejligheden var meget mørk i sig selv. Ved at give den hvide olie blev vi efterfølgende forundret over boligens ændrede visualitet, idet vi tænkte ved os selv om det, i det hele taget, var her vi var startet idet rummet var blevet helt forandret. Kunden kom efterfølgende og spurgte om vi havde givet hende 10 m2 ekstra, for sådan føltes det.

Fordele ved gulvolie og oliebehandling

En af de store fordele ved olie og oliebehandling af trægulve er, at træet får en silkefin overfin overflade der er blød og behagelig at gå på. Især såfremt man går med bare tæer eller strømpefødder er olie helt klart at anbefale, også fordi olien giver træet varme. Det er lige modsat med lak hvor gulvet forsegles og får en plastikagtig og kold overflade. En andenfordel med olie frem for lak er også, at ridser og småhakker forholdsvis let kan fjernes ved blot at duppe træet med sæbevand eller ligge en fugtig klud på natten over. Herved rejser træet sig og næste dag er ridser og hakker væk.

Olie som gulvbehandling er en god løsning

olie på træ og trægulve. Oliebehandling og oliering med gulvolie på plankegulve, parket, og lamelgulve. Al dette udføres bedst af gulvafslibning  københavnOlie som overfladebehandling til trægulve har fået en renæssance de senere år på grund af et nyudviklet rengøringsmiddel til trægulve. Et trægulv skal plejes med olie, og får i tiden var det nødvendigt at reoliere et trægulv hver hele eller halve år. Her skulle samtlige møbler fjernes fra gulvet hvorefter træet skulle re-olieres. Det var en stor proces som man heldigvis er ude over med det nye rengøringsmiddel. Der benyttes en gulvsæbe, oliesæbe som er beregnet til oliebehandlede trægulve.

3-i-1 gulvsæbe er løsningen

Det er en 3-i-1 løsning som indeholder kokosolie der vedligeholder den nuværende oliebehandling. Rengøringsmidlet rengør, plejer og vedligeholder når gulvet vaskes og er der med en universal løsning. Det vil sige at man nu undgår at skulle reoliere gulvet, idet træet tilføres olie hver gang det vaskes. Når vi taler gulvvask og oliegulvet så er hovedreglen at et olieret trægulv skal vaskes så lidt som muligt, men blot nøjes med at støvsuge det. Når det bliver snavset og beskidt benyttes en hårdt opvredet måppe eller klud, for at minimere brugen af vand. Herved bibeholdes et sundt og slidstærkt gulv som er modstandsdygtigt over for slid, spild, smuds og snavs. Såfremt du ønsker flere oplysninger om olie på trægulve, så kontakt os gerne for en snak.

Gulvafslibning videos

No Comments Yet.

Leave a comment