10 vigtige tips til gulvafslibning og lakering af trægulve

Lakering af gulve udføres naturligvis bedst af en fagmand. En håndværker som har et indgående kendskab til netop denne specielle disciplin af afslibe og lakerer et trægulv. Plankegulve, parketgulve og lamelgulve kan alle lakeres uanset træsort og gulvtype iøvrigt.

En gulvflade du må se på i mange år

lak og lakering af træ og trægulve er en helt speciel diciplin. Afslibning af trægulve og lakbehandling. Afslibning og efterbehadnling med vandbaseret lak.Når du benytter et gulvfirma til at udføre en gulvopgave med gulvafslibning, må du huske på at du hermed lægger grundstenen til en gulvflade som du må kigge på i mange år fremover. Skønhedsværdien af et nyafslebet gulv er stort og du kan betragte gulvafslibningen som en belønning og en investering i dit hjem. At afslibe et trægulv er en let og enkel proces så længe man har følgende ting i tankerne.

Nyttige tips til lakering a dit gulv

Her er nogle nyttige tips som kan hjælpe dig med at gøre gulvafslibning til en overkommelig opgave:

  • Arbejdet med sandpapir fra den grovkornet og nedefter
  • Afslib trægulvet 4 - 5 gange indtil den rette finish er opnået
  • Når der benyttes en gulvslibemaskine skal den være i bevægelse hele tiden. Står den stille vil den arbejde sig ned i træet som vil begynde at brænde.
  • Når der anvendes forskellige typer gulvslibemaskiner må der også benyttes samme type sandkorn på sandpapiret
  • Det er vigtigt at afslibe gulvet i længderetningen ved de sidste og afgørende afslibninger.
  • Efter den afsluttende afslibning må alt støv fjernes med en støvsuger.
  • Sørg for at gulvet er helt støvfrit
  • Benyt en støvsuger og brug om nødvendigt en statisk klud ved den sidste aftørring
  • Nu er gulvet klar til en lakering
  • Gulvet mellemslibes, støvsuges og er færdigt

I gamle dage var afslibning af trægulve en rimelig kedelig opgave.

Lak og lakering af trægulve

lakering med vandbaseret lak. Lak og lakbehandling med vandbaseret lak eller tilsvarende. Der påføres 2, 3 eller 4 lag lak efter kundens ønske hvilket var et særdeles grimt arbejde på grund af de stærke opløsningsmidler. Selv ved brug af åndedrætsværn er mange af vore kollegaer blevet skadet for livstid af det såkaldte malersyndrom. Idag benyttes heldigvis vandbaserede lakker som er så uskadelige som noget kan være. Der har været en meget stor udvikling af laktyper indenfor de senere år  og idag er det kun lakker som ikke er sundhedsskadelige som er muligt at benytte. Dettte er både til fordel for vore kunder men også vore medarbejder. Det betyder også at der ikke er den grimme lugt at sprit eller terpentindampe som man tidligere oplevede.

Gulvfirmaer der tilbyder lakering

Der er en række gulvfirmaer som udfører gulvafslibning og lakering og derfor er det en god idé at sørge for at bruge den fornødne tid til at udføre gulvarbejdet på rette vis. Sørg for at du vælger den bedste af dem. Et velrenomeret gulvfirma har dygtige og velrenomerede medarbejder der kan udføre gulvopgaven så den lever op til dine ønsker og forventninger som kunde.

For more gulvafslibning videos visit our Chanel

No Comments Yet.

Leave a comment