Lak – lakering af trægulve er en slidstærk løsning

Lak og lakering af trægulve er en god løsning på renovering af en gulvflade som skal være slidstærkt. Her får dit trægulv en overflade som er smudsafvisende samt let at rengøre vedligeholde. Spilder man noget på gulvet er det blot at tørre op så det ikke efterlader mærker. Ønsker du et lakeret trægulv? så læs mere her.

Lak eller olie?

Lak og lakering af træ og trægulve i København og omegn. LakbehandlingDet er en god idé at overveje nøjere om lak er den rigtige løsning til dit trægulv, idet der er en række andre løsninger indenfor gulvbehandling. Olie er et rigtig godt alterntiv som i nogle tilfælde, med fordel kan benyttes frem for lak, men først og fremmest er det vigtig at gøre op med sig selv om det vitterlig den gulvoverflade som er bedst egnet til familiens eller kontorets behov. Der er ingen tvivl om at lak er den mest velegnet behandling såfremt man er en børnefamilie med især små børn. Lak giver den fordel at alt hvad spildes blot kan tørres op uden nogen som helst problemer. I en travl børnefamilies hverdag er det nødvendigt at trægulvet er smudsafvisende samt let at rengøre. Et trægulv skal ikke pleje på nogle måder eller have en specialrengøring med blot vaskes med en hårdt opvredet klud eller moppe samt et neutralt rengøringsmiddel. Det er meget vigtigt at det vitterligt er et neutralt rengøringsmiddel, og ikke brunsæbe eller et sulfoholdigt produkt idet gulvoverfladen så vil blive beskadiget. Det er min erfaring, at det allerbedste rengøringsmiddel til et lakeret gulv er en halv spand vand og et par dråber almindelig opvaskemidde. Her blanker gulvoverfladen flot op uden at blive fedtet, stribet eller andet.

Skal gulvet have 2 lag eller 3 lag lak?

Der findes forskellig former for laktyper som hver især er velegnet til de behov som gulvet har. Som udgangspunkt benyttes en almindelig boligelak hvilket oftest er en alkyd polurethan lak som er vandbaseret. Det er en 1-komponent boliglak som er ganske anvendelig til trægulve i almindelige boliger ud overdrevet slidtage. Der sondres mellem at påføre 2 eller 3 lag lak, og jo flere lag des mere slidstærk. Det vil sige at slidstyrken kan gradueres afhængig af antallet af lag, med andre ord kan det være en fordel med 3 lag lak i gang og køkken, hvorimod man måske kan nøjes med 2 lag i soveværelset.

"En stor børnefamilie med hund, kat og mange børn kan helt klart anbefales 3 lag."

Hvad er en 2-komponent lak?

lak og lakbehandling med gulvlak. Lakering af trægulve i København har været en specialitet lige siden gulvfirmaet startedeEn tommelfingerregel siger, at 3 lag lak holder dobbelt så lang tid som 2 lag, og idet det sidste lag lak er forholdsvis billigt kan det ikke betale sig at nøjes med 2 lag. Er det i salgsøjemed eller man ved at det kun er en midlertidig bolig, så kan 2 lag være rigeligt. I mange lejeboliger stilles der krav om 2 lag men en række større boligselskaber stiller nu krav om 3 lag lak. Så bor du i en lejebolig? kan det være en god idé at undersøge reglerne om hvilken laktyper og hvor mange lag der skal benyttes. I tilfælde hvor der ønskes en ekstra slidstærk overflade kan der anvendes en 2-komponent lak. Det er en lak som bruges i områder med ekstra slidtage som for eksempel i erhvervsbygninger eller gymnastiksale eller sportshaller. Grunden til at det kaldes en 2-komponent lak, betyder at der er en ekstra komponent i lakken. Denne ekstra komponent er en såkaldt 'hærder' som giver hærder hurtigere op og giver en hårdere og mere slidstærk overflade.

NOTE: En 2-komponent lak kaldes også for 'sportslak' eller 'traffic' lak afhængig af producenten.

Hvid lak og hvidpigmenteret gulvlak?

Lak fås normalt som en klar lak man kan også fås med hvidpigment. Den hvidpimenteret lak er en ganske almindelig boliglak hvori der er er hvidpigment i. Gulvet vil så få den lidt eftertragtede hvide og meget lyse patina som mange godt kan lide. Og især når der benyttes en mat lak vil gulvet fremstå naturligt og rustikt med den lyse overflade og naturligvis med alle lakkens kvaliteter, så det er let at have med at gøre. Normalt ludbehandles gulver først med en hvidpigmenteret lud først og lakeret efterfølgende. Dette for at undgå at træet nedenunder, med tiden, gulner og med tiden vil skabe en transparent gul overflade.

Gule trægulve er historie

lak, lakering og lakbehandling af træ og trægulve. enten med 2 lag lak eller 3 lag. det er også muligt med en 2-komponent  gulvlakVi kender nok allesammen trægulve fra venner og bekendtes boliger som er helt gule og sommetider over i det orange gullige. Det skyldes med stor sandsynlighed at den laktype der benyttedes for blot nogle få år siden gulnede rigtig meget. Grunden til dette var de opløsningsmidler som blev brugt, og typisk var terpentin eller sprit som gik ind og trak pigmener ud af træet og i sig selv gulnede en del. Dette fænomen er man heldigvis ude over idag med de vandbaserede lakker som kun gulner meget lidt. Det betyder også at man undgår misfarvninger som også er kendetegnende ved gamle gulve. De syrehærdende lakker er forbudte at benytte idag idet de indeholder kræftfremkaldende opløsningsmider som er til skade for helbredet. Og det er vi glade for indenfor gulvbranchen, at der er sket en meget stor udvikling indenfor laktyper, hvor man idag har de vandbaserede lakker som til fulde kan kompensere de andre skadelige typer. Har du et gulve som du gerne vil have lakeret eller ønsker du yderligere information, så giver vi gerne gode råd og vejledning. Så det eneste du skal gøre er at ringe til os, hvilket er gratis og helt uforpligtende.

Gulvafslibning videos

No Comments Yet.

Leave a comment