5 gulvtips til hvordan dit trægulv kan afslibes og efterbehandles

Gulvtips til hvordan du får et smukt og slidstærkt trægulv. Du har helt sikkert et smukt og funktionelt trægulv som du er glad for. Et gulv af træ vil med tiden miste sin skønhed og normale slidstyrke ved almindelig brug og slitage. Når et trægulv bliver slidt og grimt er der ingen grund til at smide det ud men blot gendanne den oprindelige og smukkt overfladebehandling.

5 Gulvtips til alle med behov for en gulvrenovering

Her kan du benytte følgende 5 gulvtips til at opnå en let og perfekt afslibning:

  1. En vurdering af gulvets overflade hvor det tjekkes for søm og vurderes om det i det hele taget kan afslibes. Er det hele gulvfladen der skal afslibes eller er det kun dele af det? Er noget af gulvet måske af en sådan stand at det skal udskiftes? Er der huller i gulvet som skal udfyldes så det passer med resten af gulvfladen? Når disse ting er i orden kan man gå til næste trin.
  2. Bestemmelse af gulvtype og træsort - Det er vigtig at vide hvilken træsort samt gulvtype der er anvendt. Den kan være en blød eller hård træsort der skal afslibes på en bestemt måde og med et bestemt type sandpapir.
  3. Typen af materialer - Ved at foretage ovennævnte gulvvurdering tilpasses sandpapiret til træsorten og gulvtypen. Der findes sandpapir som er specielt beregnet til bløde træsorter og andre til hårde ditto. Såfremt du ikke er helt klar over hvilken type der skal anvendes, så overlad det trygt til gulvmanden som har gulvtips til dig og helt tjek på alle detaljerne ved udførelse af gulvarbejdet.
  4. Gulvslibemaskinen - Hvilken type gulvslibemaskine der er nødvendigt. På den store gulvflade benyttes en båndsliber, i kanter og ufremkommelige steder en kantsliber og i hjørner en såkaldt hjørnesliber (trekantsliber). Endvidere anvendes en rondelsliber (polermaskine) til efterpolering og mellemslibninger. Der må benyttes en af de nye gulvslibemaskiner som opsuger støvet.
  5. Afsluttende efterpolering - Du bliver nødt til at give den ny afslebne overfalde en perfekt og slidstærk gulvbehandling. Her benyttes en rondelsliber som modsat båndsliberen ikke kører på langs af gulvbrædderne men derimod i cirkler på tværs af gulvet. Men når der benyttes den helt fin finslibning, så er det ikke noget problem.

 

For more gulvafslibning videos visit

No Comments Yet.

Leave a comment