Gulvafslibning Aalborg og andre byer i det Nordjyske

Gulvafslibning Aalborg og i hele Nordjylland.

Gulvafslibning Aalborg er en specialitet hos os. Det lokale gulvfirma med base i det Nordjyske bearbejder trægulve på bedste vis. Afslibning, afhøvling og behandling af trægulve så de bliver som nye, og det er uanset om trægulvet er beliggende i Hasseris, Vejgaard eller Nørresundby. Vi er altid på pletten som den lokale gulvmester der altid er fuld af gode råd, inspiration og gulvafslibning i topkvalitet. De mange trægulve i Aalborg er med til at gøre byen smuk og vi gør alt hvad vi kan for at få løst de mange udfordringer med at få smukke og slidstærke gulve i byen. Ønsker du gulvafslibning Aalborg? Så læs med her.

Gulvafslibning Aalborg forbedrer mange hjem

Gulvafslibning Aalborg, hele norjylland og faktisk også resten af landet. Gulvafslibning, gulvafhøvling samt gulvbehandling med olie, lak, lud, sæbe eller noget helt andet. Gulvafslibning er en proces til at renovere en gammel overflade på trægulve. Har du et trægulv som skal have en anden overflade? Så kan vi hjælpe dig med en afslibning og ny efterbehandling. Når du benytter en professionel gulvmand til at udføre arbejdet vil dine ønsker og drømme med hensyn til udseendet på dit nyrenoverede gulv blive opfyldt.

Afslibning med sandpapir

Når et trægulv afslibes benyttes der en stor gulvslibemaskine som ved hjælp af sandpapir fjerner den gamle gulv overflade. I hjørner og kanter benyttes der mindre gulvslibere som er håndholdte. Hver gulvmand har sine rutiner og måder at udføre gulvarbejdet på. Men allerførst handler det om at vurdere gulvet og gulvets beskaffenhed. I Aalborg rykker vi altid ud med meget kort varsel, og som oftest fra dag til dag, og derfor har du ikke behov for at vente med at træffe den endelige beslutning om trægulvets skæbne.

" Trægulve fortjener en opfriskning med jævne mellemrum lige som så meget andet, og det giver vi en hånd med til. "

Gulvvurdering

Det er en nødvendighed at gennemgå gulvet for at få en vurdering og en idé om hvad der kan lade sig gøre at udføre på gulvet, og om gulvet i det hele taget kan afslibes. Her udfører gulvmanden en gulvvurdering, et såkaldt gulvtjek, hvor han ved hjælp af en tjekliste gennemgår følgende:

 • gulvafslibning aalborg med gulvbehandling af forskellig slags. Overfladebehandling med olie, lak, lud, sæbe eller noget helt tredjeOm trægulvet er lagt rigtigt
 • Overfladebehandling
 • Synlige søm, klammer, stifter
 • Større hakker og huller
 • Vandskade eller brandskade
 • Svindrevner og mellemrum
 • Mørnethed
 • Undergulv
 • Råd og svamp
 • Stabilitet

og nogle enkelte andre ting, herunder tykkelsen på trægulvet og selve slidfladen. I tilfælde hvor gulvet er af en sådan beskaffenhed at det ikke kan afslibes er det en mulighed med en gulvafhøvling. Her afhøvles træet med en gulvhøvl som nærmest skræller overfladen af som høvlspåner. Her fjernes der 3 - 4 mm af selve træet hvorimod en gulvafslibning fjerner en lille millimeter. Med andre ord er det en meget ultimativ og hård en sådan gulvhøvl giver træet. I tilfælde hvor hverken en gulvafhøvling eller gulvafslibning kan opfriske trægulvet, er den eneste udvej en gulvsanering. Her fjernes det gamle trægulv og der lægge et nyt, som enten er tilsvarende eller af en helt anden type.

Hvad er en gulvafslibning?

En gulvafslibning er ikke kun en gulvafslibning, men består af en række processer som til slut fører til den endelige fuldslibning. Processerne er som følger:

 • gulvafslibning aalborg og omegn, herunder i Hasseris, vejgaard, skalborg, nørresundby og mange andre steder i området. Vi er den lokale gulvmand der virkelig kan gøre en forskel for de nordjyske trægulverovslibning
 • Mellemslibning
 • Finslibning
 • Polering
 • Fuldslibning

Der startes med en sandpapir af en grov beskaffenhed hvor der typisk afslibes diagonalt af træets brædder. Afhængig af gulvets beskaffenhed er det muligt at afslibe på tværs, men det er sjældent nødvendigt. Grovslibningen vil fjerne det meste af overfladen hvorefter der benyttes en mellemslibning. Mellemslibningen fjerner den sidste rest af overfladebehandling og skaber en naturlig forbindelse mellem grovslibning og finslibning. Herefter finslibes der 2 eller 3 gange indtil gulvets overflade er som den skal være.

Gulvafhøvling eller gulvafslibning

I tilfælde hvor det har været nødvendigt med en gulvafhøvling i første omgang, vil der blive iværksat en gulvafslibning for at få den rette overflade og finish. Gulvafslibning udføres af en gulvsliber, en såkaldt 'gulvmand' som har erfaring med denne type arbejde. Det gælder om at kende gulvets beskaffenhed og følge gulvets forløb under selve processen. Enhver uopmærksomhed og unøjagtighed kan have fatale følger for det endelig resultat, hvorfor det er nødvendigt med en fornødne viden, erfaring og ikke mindst den rette kompetence. Ikke dermed sagt, at gør-det-selv afslibning er umuligt, men det bedste resultat får man naturligvis ved at benytte en professionel fagmand.

NOTE: Ønsker du at gøre brug af gulvafslibning Aalborg eller i omegnen, så kan du med fordel benytte os. Ganske vist er vi et gulvfirma baseret i København, men har i mange år været stærkt repræsenteret med gulvafslibning Aalborg og hele Nordjylland og Vendsyssel.

Gulvafslibning i Aalborg, Hasseris, Vejgård med mere

Som den lokale gulvmand i Aalborg og omegn dækker vi alle hjørner af byen. Også Himmerland, Thy og Vendsyssel får afslebet og afhøvlet gulvet af os, og det har områdets kunder fået i mange år. Gulvbearbejdning, gulvlægning samt gulvrenovering af forskellig slags lige fra Skagen i Nord til Hobro i Syd. Det betyder også, at vi ikke er længere væk end telefonen og kan komme inden for ganske kort tid.

gulvafslibning aalborg med en gulvslibemaskine der virkelig gør en forskel. Her på billedet ser du virkelig hvordan disse 2 gulvslibere arbejder

Gulvsliber leje til gør-det-selv gulvfolk

Det er muligt at leje en gulvslibemaskine i enhver farvehandel og byggemarked til forholdsvis fornuftige priser. Men det forholder sig blot sådan at man er også er forpligtet til at købe overfladebehandling, rekvisitter, sandpapir og materialer det samme sted. Ganske vist er gulvsliber lejen forholdsvis billig men derimod er resten af det man skal bruge meget dyrt. Derfor bliver den samlet fortjeneste ved selv at udføre gulvafslibningen ganske lille om overhovedet nogen. Men har man hænderne skruet rigtig på og erfaring med forskellige håndværk så kan det muligvis være lysten der driver værket. Til gulvafslibning i Aalborg kan du leje gulvslibere her:

 • Flygger, Aalborg
 • Bauhaus, Skalborg
 • Silvan, Aalborg
 • XL-byg, Øst

Enten leje af et sæt gulvslibemaskiner eller enkelt maskine leje. For at få det rette resultat, er det nødvendigt med forskellige maskiner alt afhængig af gulvets beskaffenhed samt hjørner og kanter.

gulvafslibning aalborg på billedet ses selve gulvslibningsprocessen hvor en gulvmand styre en gulvsliber så det rette resultat kommer i hus.

Et konkret gulveksempel

Ved gulvafslibning Aalborg oplevede i sidste uge en man som havde brugt hele sin weekend på at afslibe et værelse på 20 m2, hvor konen ikke var tilfreds da han var færdig søndag aften. Hen mente ellers selv, at han sagtens kunne udføre en sådan afslibning, men det mente hans kone bestemt ikke. Og her havde han brugt sin sparsomme fritid hvor han i stedet kunne have været sammen med sin familie. Han ringede og jeg kiggede ud til ham. Du tror det var løgn - men han var badet i sved med savsmuld over hele kroppen og kunne næsten ikke trække vejret. Endvidere havde han fået problemer med ryggen og måtte holde sig i sengen de næste dage istedet for at gå på arbejde. Det er blot et eksempel ud af mange vi oplever hvor fortvivlede gør-det-selv folk ringer og beder om hjælp. Ved gulvafslibning Aalborg og som en del af en god gulvservice rykker vi naturligvis ud med det samme hvor det er nødvendigt, det kan også være at man blot ønsker vejledning og gode råd, og her sidder vi klar ved telefonerne alle dage, også aften og weekend. Enhver henvendelse er gratis og helt uforpligtende.

No Comments Yet.

Leave a comment