4 vigtige forholdsregler ved gør-det-selv gulvafslibning

Gør-det-selv gulvafslibning kræver mod og lyst til nye udfordringer. Uden at vide hvordan gulvarbejdet skal gribes an, er det en modig beslutning. Sommetider lykkes det og andre tider ikke, men sådan er det jo med så mange ting.

Gør-det-selv gulvafslibning er prisværdigt

Det kræver modne overvejelser at springe ud på dybt vand og afslibe boligens trægulve på egen hånd. Hjemmegjort gulvafslibning er ikke enhver beskåret uden de fornødne kundskaber og fingersnilde. Men med denne lille artikel kan vi hjælpe dig lidt på vej.

Kan jeg selv afslibe eller afhøvle mit stuegulv?

Det korte svar er "Ja, du kan godt selv foretage en gulv afhøvling eller slibe gulvet i stuen", men om jeg vil anbefale dig at gøre det, er en helt anden sag.

Hvilke overvejelser skal jeg foretage inden jeg binder an med en gør-det-selv gulvafslibning?

4 vigtige ting at overveje før du træffer en beslutning om selv at afhøvle eller afslibe dit gulv:

  1. Har du ingen erfaring med afhøvling af træ gulve, vil projektet næsten altid gå galt for dig. Gulv afhøvling er præcisionsarbejde og kræver kendskab til både maskiner og træsorter.
  2. Hvor dygtig en gør-det-selv mand er du sådan generelt set?
  3. Hvor slemt vil det være hvis projektet går galt? Har du "råd til at betale lærepenge"? Kan du eventuelt starte med et mindre vigtigt gulv, hvor det ikke gør så meget, hvis tingene går galt?
  4. Der skal bruges en del forskelligt udstyr og materialer til afhøvling/afslibning og efterbehandling af gulvet. Har du virkelig mod på dette, når det kommer til stykket?

Jeg siger ikke, at du aldrig bør udføre et afhøvlings- eller afslibnings projekt selv, men du skal være bevidst om, at der er tale om præcisionsarbejde og at det nok er lidt mere vanskeligt end du forestiller dig.

Overlad altid gulv afhøvling til de professionelle

gør-det-selv projekt med gulvafslibning og efterbehandling af trægulve. Gør-det-selv gulvafslibning der virkelig vil noget. Dog tilråder vi at benytte en professionel gulvmand til afslibningLad være med af prøve at afhøvle gulv selv med mindre du har stor erfaring med det i forvejen. Det går ellers næsten altid galt og ender i værste fald med, at du skal have installeret et helt nyt gulv.

Er gulvafslibning velegnet som gør-det-selv projekt?

Slibning af gulve kan være et udmærket gør-det-selv projekt. Har du hænderne "skruet rigtigt på", har mod på at skulle leje en del maskiner, indkøbe de rigtige materialer og lave den nødvendige research, så kan du godt kaste dig ud i det selv.

Hjemmegjort gulvafslibning tager tid

gør-det-selv gulvafslibning der virkelig vil gøre en forskel.Vær dog bevidst om at projektet nemt kan tage en del tid og at den garanti, du har for et godt resultat, når du anvender professionelle fagfolk ikke er der, når det er dig selv, der laver arbejdet.

Hvornår bør du selv slibe dit gulv?

Jeg vil anbefale kun at slibe gulv selv, når du har mulighed for at lave arbejdet som et lille hobby projekt, hvor konsekvenserne af at projektet eventuelt går galt er meget små. Endvidere er det også nødvendigt at sætte den tid af til projektet som der skal bruges for at afslibningen vil lykkes. Man kan desværre ikke springe over hvor gærdet er lavest, så derfor er det en tidskrævende proces for første gangs folk. En professionel kan naturligvis let og enkelt klar enhver gulvopgave, men som ukyndig kræver det en god gulvinstruktion og gulvvejledning.

Såfremt dit gør-det-selv projekt bliver for surt og du har brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte os for en snak. Vi tager telefonen alle dage, også aften og weekend.

For more gulvafslibning videos visit

No Comments Yet.

Leave a comment